< De ce e bine să faci masaj terapeutic la birou. 10 beneficii pentru angajator
angajator

De ce e recomandat să faci masaj terapeutic la birou. 10 beneficii pentru angajator

Spuneam într-un articol trecut că beneficiile masajului la birou sunt atractive atât pentru angajat, cât și pentru angajator și asta pentru că starea de bine a unuia o influențează pe a celuilalt. Ce înseamnă asta? Un angajat mulțumit va avea de cele mai multe ori un randament sporit și o capacitate de concentrare mai bună.

Masajul la birou elimină nevoia de a merge într-o clinică de masaj sau la spa și reprezintă doar o fracțiune din costul acesteia. În plus, face ca terapia să fie accesibilă și celor care se simt inconfortabil să se dezbrace, iar asta pentru că masajul la birou se realizează cu persoana îmbrăcată, pe un scaun portabil conceput special pentru a induce o stare de relaxare și confort. Designul ergonomic este special gândit pentru a susține capul, trunchiul, brațele și picioarele astfel încât corpul să rămână într-o poziție verticală ce duce la alinierea adecvată a coloanei vertebrale. Scaunul este pliant, ușor de transportat și montat oriunde, neocupând un spațiu mare.

De ce bine să faci masaj terapeutic la birou?

1. Crește productivitatea angajaților

Angajații sunt mult mai implicați atunci când simt că organizația sau compania creează un mediu de lucru mai plăcut și sunt interesate de confortul lor fizic și mental. În plus, angajații care nu sunt distrași de dureri de cap sau de spate, se pot concentra mai bine asupra taskurilor pe care le au.

 

2. Reduce stresul de la locul de muncă

Odată ce stresul este redus, capacitatea de concentrare este îmbunătățită, rezultatul fiind creșterea productivității, indiferent de domeniul de activitate.

 

3. Apare posibilitatea reducerii costurilor per angajat

Dacă stresul nu mai reprezintă o problemă, zilele de lucru devin mai scurte, reducându-se automat costurile și concediile medicale pentru angajații care simt că nu mai pot face față.

 

4. Se reduc costurile de îngrjire ale sănătății

Masajul diminuează durerile musculo-scheletice și determină o circulație mai bună a sângelui și a substanțelor nutritive către mușchi, tendoane și articulații.

 

5. Se reduce absenteismul angajaților

Stresul influențează sistemul imunitar al organismului, ceea ce face ca o persoană să fie mai predispusă la răceli. Masajul reduce stresul și implicit întărește sistemul imunitar, înviorând tonusul muscular.

 

6. Crește motivația angajaților

Angajații devin mai implicați în proiectele companiei și sunt dispuși să aducă clienți sau proiecte noi. Mai mult decât atât, un spațiu de muncă fără stres devine mai distractiv și plin de viață.

 

7. Crește loialitatea angaților

Angajații care se simt apreciați vor fi mai implicați și vor rămâne mai mult timp în companie contribuind la bunul demers al acesteia.

 

8. Îmbunătățește moralul angajaților

Masajul scade nivelul de cortizol din corp (hormonul care produce stresul) și crește nivelul de serotonină, dopamină și oxitocină, hormoni care generează starea de bine și sentimentele de bucurie.

 

9. Reduce accidentele de la locul de muncă

Masajul reduce riscul de rigiditate și dureri musculare la nivelul coloanei lombare, cervicale, a umerilor, genunchilor, șoldurilor, coatelor, încheieturilor mâinilor și palmelor.  În același timp, ajută la refacerea în cazul de rănire a țesuturilor moi, cum e cazul întinderilor sau răsucirilor.

 

10. Atrage noi angajați

E foarte important să te diferențiezi de restul competitorilor și să arăți că ești interesat de wellbeingul angajaților tăi. Există o mulțime de modalități recreative care fac o companie sau o organizație să fie atractivă, iar masajul reprezintă un atuu în acest sens.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus